Берое и Анортозис завършиха 1:1 в контролна среща, която се игра в Банско. Това бе трета последна контрола за старозагорци по време на подготвителния им лагер в планинския курорт. Попадението за Берое в контролата отбеляза Меска в 79-та минута. Последното ново попълнение на отбора Вандерсон не взе участие в двубоя.

Старши треньорът Александър Томаш изпробва защитника Ерол Алкан, който е на проби. Холандският бранител започна като титуляр и игра през първото полувреме в срещата.

Димитър Бербатов започна като титуляр за Берое, но остана на терена само в първите няколко минути, тъй като получи травма и бе сменен в 12-та минута от Иван Минчев.

Берое имаше контрол върху топката през първото полувреме, но срещна много сериозни затруднения при изграждането на своите атаки. Фланговете на старозагорци не работеха достатъчно добре. Липсваше достатъчно острота в нападение, а през първата част отборът не намери начин да застраши по-сериозно вратата на кипърския тим.

Анортозис създаде първата опасност в мача в 22-та минута, когато Ника Качарава премина през Георги Ангелов, след което излезе на добра позиция, но се засуети и топката му бе избита.

Кипърците организираха нова добра атака в 38-та минута, когато Даниел Пранджич комбинира с Михал Дуриш, който стреля, но Иван Бандаловски се намеси решаващо и успя да блокира удара.

В заключителните моменти на първото полувреме след центриране в наказателното поле на Берое, Гордън Шилденфелд стреля с глава, но Душан Перниш спаси.

Анортозис поведе в резултата в 47-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Берое, Камен Хаджиев увисна и Качарава вкара от непосредствена близост във вратата на Перниш.

Берое промени своя облик след полученото попадение и започна да играе много по-добре в офанзивен план. В 51-та минута Мартин Камбуров подаде към Борислав Цонев, който бе изведен на добра позиция и стреля, но вратарят на Анортозис успя да спаси.

Борислав Цонев взаимодейства с Александър Василев в 65-та минута, а последният стреля, но изпрати топката на сантиметри над напречната греда в аут.

Минута по-късно се стигна до грозни сцени на терена. Дуглао се спречка с Борислав Цонев, след което в мелето се включиха и други футболисти. В крайна сметка съдията изгони с директени червени картони Дуглао и Цонев. След това бразилецът си позволи да ритне в гърба халфа на Берое, което още повече нажежи обстановката. Мачът бе прекъснат за около пет минути. В крайна сметка двамата треньори направиха смени и на мястото на Цонев в игра се появи Алфредо Мартинс, който направи своя неофициален дебют за Берое. Бразилецът пропусна първите две контроли на старозагорци от лагера в Банско заради контузия.

Берое успя да изравни резултата в 79-та минута, когато Меска отбеляза своя първи гол с екипа на старозагорци. Алфредо Мартинс отне топката и попададе към Иван Минчев. Той веднага комбинира с Меска, който бе изведен сам срещу вратаря на Анортозис и не пропусна да вкара.

Меска отправи удар от разстояние в 83-та минута, но не успя да намери очертанията на вратта на Анортозис.

Берое предстои да изиграе контрола през следващата седмица, а съперникът предстои да бъде уточнен.

БЕРОЕ: Душан Перниш (61‘ Георги Аргилашки) – Иван Бандаловски, Ерол Алкан (46‘ Борислав Цонев (70‘ Алфредо Мартинс), Георги Ангелов (46‘ Камен Хаджиев), Матеус Леони – Мартин Райнов (61‘ Карлос Охене), Александър Цветков, Рубен Бригидо (61‘ Александър Василев) – Драгош Фирцулеску (59‘ Милен Желев), Мартин Камбуров (59‘ Меска), Димитър Бербатов (12‘ Иван Минчев)